Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) – ‘Ιωάννα’

ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ (Σ.Υ.Δ.) – ΑΜΕΑ  ‘ΙΩΑΝΝΑ’ –

(ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ):

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΕΟΠΥΥ (ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ): Αρ. 1ης Σύμβασης: 043, 19/07/2017 – 31/12/2022 (με χρόνο παράτασης λόγω πανδημίας), και ανανέωση και σύναψη 2ης Σύμβασης, από 01/01/2022 – 31/12/2025

ΑΡΙΘΜΟΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ: ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑ / ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΙ: 9

-ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ – ΠΛΑΙΣΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Σ.Υ.Δ. – ΑΜΕΑ  ‘ΙΩΑΝΝΑ’:

Η Σ.Υ.Δ. έχει έκταση 332 τετ. μέτρων, εντός οικοπέδου συνολικής έκτασης 1200 τετ. μέτρων, στην περιοχή Αχαρναί, του Δήμου Φυλής – Άνω Λιοσίων, και σύμφωνα με το ΦΕΚ, Αρ. Φύλλου 74, 29/01/2007, Τεύχος ‘Β, και την ανανεωμένη Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, παρέχει ‘Υποστηριζόμενη Διαβίωση’ για 9 συνολικά Αμεα, ηλικίας 18 ετών και άνω.  Σκοπός της Στέγης είναι:  H εξασφάλιση του πρωταρχικού δικαιώματος των Αμεα για ανεξάρτητη διαβίωση καθώς και η Ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να διαβιούν όσο το δυνατόν πιο αυτόνομα και ενεργά σε ένα φυσικό περιβάλλον όπως της Οικογενείας τους’. Επίσης, στοχεύει στην αποφυγή ‘περιθωριοποίησης’ ή ‘ιδρυματοποίησης’, όταν το στενό οικογενειακό περιβάλλον αδυνατεί για οποιοδήποτε λόγο να υποστηρίξει την διαβίωση τους. 

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

Η διαμονή σε αυτήν, έχει μόνιμο χαρακτήρα για 9 άτομα με ειδικές ανάγκες που έχουν: χάσει την οικογένεια τους και αδυνατούν να ζήσουν αποκλειστικά μόνα τους, σε ΑμεΑ διαζευγμένων / μονογονεϊκών  οικογενειών, χαμηλών εισοδημάτων, πολλαπλών οικογενειακών προβλημάτων και κυρίως υγείας, κατόχους βιβλιαρίου απορίας κλπ. Συγχρόνως αποτελεί και μέρος μιας μεταβατικής διαδικασίας που αποσκοπεί στη διασφάλιση της παραμονής των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινότητα και την λειτουργική διασύνδεση τους με τη ζωή και τη δράση της τοπικής κοινότητας. Επιπλέον, η Στέγη μπορεί να παράσχει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία σε 1-2 ακόμα ΑμεΑ (εκ περιτροπής), στα πλαίσια αντιμετώπισης κρίσης ενός ατόμου με ειδικές ανάγκες ή της οικογένειας του (προβλήματος/υποτροπής συμπεριφοράς ή υγείας αυτού, ή της οικογενείας του, κ.α.).

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

Η Σ.Υ.Δ. εξασφαλίζει μια, Υγιεινή, Άνετη και Ασφαλή διαμονή, Υγιεινή και Ισορροπημένη Διατροφή, Ιατρική Φροντίδα, Μέριμνα για εισαγωγή σε Νοσηλευτικό Ίδρυμα όταν παρουσιαστεί ανάγκη, Ψυχαγωγία και Συμμετοχή των φιλοξενούμενων σε ανάλογες κοινωνικές εκδηλώσεις, Διαρκή εκπαίδευση για αξιοποίηση και διατήρηση προσωπικών δεξιοτήτων, Αυτονομία και Ανάπτυξη της προσωπικότητας, Στήριξη και Εκτόνωση των ενδοοικογενειακών προβλημάτων κάθε συμμετέχοντα ΑμεΑ, κ.α.

Όλα τα Αμεα – Ένοικοι που συμμετέχουν στην υποστηριζόμενη διαβίωση, έχουν ως βασική και καθημερινή απασχόληση τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται καθημερινά στο Κέντρο Διημέρευσης – Ημερησίας Φροντίδας (Κ.Δ.-Η.Φ.), στο οποίο μεταφέρονται το πρωί (08.00 π.μ.) και επιστρέφουν πάλι στην Στέγη το μεσημέρι (16.00 μ.μ.). Στις επιπλέον δραστηριότητες των Αμεα εντός της Στέγης εμπεριέχονται και προγράμματα:

 

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΔ:

Η Στέγη απασχολεί 17 συνολικά άτομα Επιστημονικό και Βοηθητικό προσωπικό (Προσωπικό Υποστήριξης) με διάφορες Ειδικότητες – Συμβάσεις Εργασίας, όπως: Ψυχίατρος, Ψυχολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, Νοσηλευτές/ριες, Φροντιστές/ριες, Μαγείρισσα,  Καθαρίστριες, κ.α.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με τα πιο βαθειά αισθήματα Ευγνωμοσύνης, O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Αμεα Δυτικής Αττικής ‘Η Ελπίδα’, Ευχαριστεί και Ευγνωμονεί τον μεγάλο Ευεργέτη και πανάξιο Φιλάνθρωπο, κο Σταμάτη Βαζακόπουλο του Αναστασίου, ο οποίος αγόρασε το οικόπεδο, έκτισε και εξόπλισε την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης  με τον διακριτικό τίτλο ‘ΙΩΑΝΝΑ’, εις Μνήμην της Αξιολάτρευτης και Πολυαγαπημένης Συζύγου του Ιωάννας Βαζακόπουλου, το γένος Σαμουηλίδου. Ευχαριστούμε και Συγχαίρουμε τον κο Σταμάτη Βαζακόπουλο, για την Πίστη, την Αφοσίωση, την Ανιδιοτέλεια και πάνω από όλα την Αγάπη και Χαρά που προσέφερε στα ιδιαίτερα παιδιά μας, όσο και στις Οικογένειες τους. Ένα υπερσύγχρονο κτίριο, πραγματικό κόσμημα, που θα αποδεικνύει ότι, όπου υπάρχουν Άνθρωποι υπάρχει και Ελπίδα για να δημιουργούνται έργα Αγάπης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που θα συμβάλλουν για μια πιο Ισότιμη και Ανθρώπινη κοινωνία απαλλαγμένη από τις οικονομικές αντιξοότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ

Σύλλογος Η ΕΛΠΙΔΑ